03Spa
2012
0
naturalus svorio metimas

Kokią naudą teikia sportas?

Kokią naudą teikia sportas, laikantis dietos?
Tikriausiai nesumeluočiau, jeigu teigčiau, kad dažnas lietuvis savo gyvenime yra laikęsis dietos ar ruošiasi tai daryti. Vieni pasiekia užsibrėžtą tikslą, kiti – sustoja pusiaukėlėje, nes pritrūksta motyvacijos. Šiame straipsnyje norėčiau pašnekėti apie sporto teikiamą naudą bei motyvaciją, laikantis dietos, kuri, paprasčiausiai, neleis sustoti ir „vers“ Jus judėti tikslo link.

Kaip yra žinoma, svorio galima numesti ir be jokių papildomų pratimų. Bet kokiu atveju, sportuoti ir aktyviai leisti laiką – būtų efektyvu. Kiekvienas dietologas ar sporto specialistas Jums pasakytų, jog kardio pratimai – naudingiausi, deginant kūno riebalus ir mažinant masę. Žinoma, kardio pratimai lavina, taip pat, ir kitas naudingas „funkcijas“, pavyzdžiui: ištvermę, ryžtą ir kitas.

Taigi, grįžtant prie pagrindinės straipsnio esmės – norėčiau Jums papasakoti, kodėl yra svarbu sportuoti ir kodėl Jus vėliau patys džiaugsitės, jog tai pradėjote daryti. Šiek tiek anksčiau minėjau, jog daugelis žmonių, metant svorį, pusiaukėlėje sustoja – šio atvejo galima būtų išvengti – sporto teikiami rezultatai Jus džiugintų, „automatiškai“ norėtumėte sportuoti ir vengti nesveiko maisto. Džiugu tai, jog nuoširdžiai padirbėjus sporto salėje, pavyzdžiui minant dviratį ar bėgiojant krosus ir suderinus tinkamai mitybą – rezultatus pradėsite matyti jau kelių dienų bėgyje. Patikėkite manimi, išvydę naujas kūno formas bei linijas veidrodyje, paprasčiausiai, nebegalėsite sustoti.

Apart tokios išorinės euforijos, kurią teikia sportas, reikėtų išskirti ir kitas šio aktyvaus laisvalaikio leidimo būdo savybes. Esu tikras, jog daugelis nori būti sveikas ir laimingas – būtent sportas sveikatą užtikrins, jeigu būtų galima taip išsireikšti, kadangi judantis kūnas lavins raumenis, skatins geresnį organizmo darbą, gerins nuotaiką. Juk yra sakoma, kad sveikata – neįkainojama, taigi kodėl nepasportavus ir neužsitikrinus šviesios ateities?
Reziumuojant, norėčiau pasakyti tai, jog sportas turėtų būti neatsiejama gyvenimo dalis. Įsidemėkite – nesvarbu, ar Jūs turite viršsvorio ar ne, ar esate sveikas ar ligotas – sportas kuria geresnį rytojų. Sportas žmogui suteiks nepakartojamos euforijos, meilės gyvenimui, laimės, džiaugsmo bei sveikatos. Turint šias savybes – gyvenime galima pasiekti visko.


Pasipuošk pigiau - kaklo papuošalai, sagės, apyrankės, auskarai, žiedai...>>>